DECK DIN LEMN TERMOTRATAT
& IMPREGNAT

PARDOSELI EXTERIOARE DIN
LEMN TERMOTRATAT & IMPREGNAT

Pardoselile exterioare din lemn termotratat sunt realizate în principal din pin și din frasin. Procesul de termotratare  se bazează pe utilizarea temperaturii foarte înalte (cca. 200 °C) și a aburului pentru a obține diverse profile de lemn cu o durabilitate biologică mult îmbunătățită și o umiditate mult redusă față de variantele inițiale. Niciun fel de substanțe chimice nu sunt folosite pe parcursul acestui proces.


Termotratarea schimbă culoarea lemnului în tonuri de maro-ciocolatiu în toate masa acestuia și, totodată, îi conferă o excelentă stabilitate dimensională. La fel ca orice lemn utilizat în mediu extern și deck-ul din lemn termotratat își schimbă culoarea în timp, având tendința să capete o patină gri-argintie. Culoarea inițială cafenie se păstrează prin respectarea unui ciclu de întreținere adecvat.

Deck-ul din pin impregnat reprezintă o variantă foarte populară și cu costuri reduse pentru placarea teraselor exterioare atât pentru cele de uz rezidențial cât și cele comerciale. Impregnarea se face prin introducerea în lemn, sub presiune, a unor substanțe specifice (Tanalith E, Tanatone)  în incinte speciale cu vacuum. Procesul este inofensiv pentru oameni, animale și plante, însă protejează lemnul împotriva atacului ciupercilor, insectelor și îi prelungește durata de viață. Culoarea pardoselilor de exterior din pin impregnat este brun-verzuie și pune în evidență nodurile caracteristice lemnului de pin.

Deși tehnic nu este nici termotratat, nici impregnat, deck-ul din lemn de larice siberian se aseamănă din punct de vedere al caracteristicilor cu esențele termotratate sau impregnate. Laricele  siberian conține în mod natural o cantitate foarte mare de rășini ce îi asigură rezultate bune la utilizarea în mediul extern. Pentru a vă bucura de culoarea aurie cu tonuri portocalii și roșiatice cât mai mult timp este necesară tratarea acestuia cu uleiuri speciale de exterior

Esențele termotratate, impregnate, dar și laricele siberian reprezintă alternative ale deck-ului din lemn exotic, chiar dacă nu cu aceleași rezultate pe termen lung. Ariile de utilizare sunt și aici destul de variate:


Pentru a vă forma o imagine de ansamblu  asupra ofertei noastre vă invităm să parcurgeți
infograficul comparativ al tipurilor de deck comercializate.

PARDOSELI EXTERIOARE DIN
LEMN TERMOTRATAT & IMPREGNAT

Deck lemn termotratat 1