Deck Terase Ipe

Handroanthus guayacan

Deck Terasa Ipe
Deck terase ipe
Proprietăți extreme

Deck terase ipe

Lemnul de ipe este cea mai densă esență disponibilă pentru decking, fiind de peste 2 ori mai dur decât stejarul.

Ipe-ul are același comportament la foc ca metalul sau betonul, iar densitatea sa ridicată îl face să nu plutescă în apă.

Deck terasa ipe
Durabilitate extremă

Deck-ul din ipe este înzestrat în mod natural cu o rezistența mult peste a altor materiale ceea ce îl face cel mai apreciat finisaj pentru pardoselile de exterior și nu numai.

Supranumele lemnului de ipe este “arborele de fier”.

Deck lemn terase exterioare
Longevitate extremă

Falezele din Atlantic City și Coney Island – New York sunt realizate din lemn de ipe, iar primele intervenții majore asupra lor s-au făcut după mai bine de 30 de ani de la instalare.

Pentru uz rezidențial longevitatea deck-ului din ipe depășește 50 de ani!

Descriere

Ipe-ul are proprietăți unice care îl fac o alegere ușoară și firească pentru orice proiect, fie rezidențial sau public.  Cunoscut și ca “Iron Wood”, lemnul de ipe are o rezistență naturală la practic orice stres – trafic intens, atacuri ale insectelor, mucegaiuri, diverse ciuperci, agenți din mediul marin, foc, produse chimice etc.

Când vine vorba de utilizarea pentru realizarea de deck -uri pentru terasă lemnul de ipe este unul dintre cele mai stabile și durabile. Aspectul deosebit, ușurința în exploatare, finisarea extraordinară fac din ipe finisajul de referință pentru pardoseli de exterior.

Lamelele se prezintă în diverse tonuri de maro, de la brun-verzui la maro intens, cu inserții deschise și închise și cu o pulbere galbenă.

Laboratorul pentru Studii Forestiere al SUA a estimat durata de viață a lemnului din Ipé utilizat în mediu extern la peste 30 ani. Lucrările publice pietonale executate la Miami și Atlantic City, cu o vechime de peste 25 ani, stau mărturie în acest sens.

Lemnul de ipé are o rezistență la foc foarte înaltă, asemănătoare cu a betonului (conform National Fire Protection Association, Universitatea British Columbia), fiind lemnul cel mai utilizat în lume pentru pardoseli și placări exterioare.

Datorită densității și durității remarcabile lemnul de ipe este dificil de prelucrat și necesită unelte adecvate. Pregăurirea este necesară.

Aria de vegetație se întinde în America Centrală și de Sud (în special Brazilia, Columbia, Peru, Bolivia, Argentina, Paraguay, Suriname, Guyana).

Utilizare

Deck Ipe - Caracteristici tehnice

Deck Ipe - Galerie foto

Cât costă și din ce se compune 1 mp de deck din IPE

SISTEM PARDOSEALA IPE

Sistemul standard de deck pentru terasă din ipe cuprinde 3 mari elemente:
– lamelele de deck propriu-zise (diverse secțiuni disponibile)
– accesoriile de montaj (rigle suport, cleme, șuruburi, suporți reglabili din pvc, ulei etc.)
– manopera de montaj.

Este foarte important ca accesoriile să fie 100% compatibile cu lamelele ce vor fi utilizate.

Dacă detaliile proiectului tău de deck permit acest lucru, noi recomandăm cu tărie utilizarea suporților reglabili.

Aceștia au multiple funcționalități: asigură planeitatea și orizontalitatea terasei, permit scurgerea apei pe sub deck fără obstacole, protejează hidroizolația, asigură o optimă ventilare a deck-ului.

Important – prețul prezentat este orientativ și nu are valoare contractuală. Pe lângă cele prezentate trebuie să ai în vedere și unele pierderi tehnologice de montaj (uzual 7-10%), dar și partea legată de manopera efectivă de montaj.

KIT DECK IPE
_

19x90x920-2120 mm
125 /mp +tva
(min. 50 mp)
  • Lamele deck ipe netede profilate pentru cleme
  • Rigle suport lemn exotic 33x45 mm (3,5 ml/mp)
  • Cleme inox + șuruburi (35 buc/mp)
  • Ulei decking (WOCA Danemarca 0,1 lt/mp)
  • Transport gratuit în București și Ilfov

Ce variantă de deck să aleg?

Deck ipe 1