Deck Terase Ipe

Handroanthus guayacan

Deck Terasa Ipe
Deck terase ipe
Proprietăți extreme

Deck terase ipe

Lemnul de ipe este cea mai densă esență disponibilă pentru decking, fiind de peste 2 ori mai dur decât stejarul.

Ipe-ul are același comportament la foc ca metalul sau betonul, iar densitatea sa ridicată îl face să nu plutescă în apă.

Deck terasa ipe
Durabilitate extremă

Deck-ul din ipe este înzestrat în mod natural cu o rezistența mult peste a altor materiale ceea ce îl face cel mai apreciat finisaj pentru pardoselile de exterior și nu numai.

Supranumele lemnului de ipe este “arborele de fier”.

Deck lemn terase exterioare
Longevitate extremă

Falezele din Atlantic City și Coney Island – New York sunt realizate din lemn de ipe, iar primele intervenții majore asupra lor s-au făcut după mai bine de 30 de ani de la instalare.

Pentru uz rezidențial longevitatea deck-ului din ipe depășește 50 de ani!

Deck Terase Ipe

Descriere

Ipe-ul are proprietăți unice care îl fac o alegere ușoară și firească pentru orice proiect, fie rezidențial sau public.  Cunoscut și ca “Iron Wood”, lemnul de ipe are o rezistență naturală la practic orice stres – trafic intens, atacuri ale insectelor, mucegaiuri, diverse ciuperci, agenți din mediul marin, foc, produse chimice etc.

Când vine vorba de utilizarea pentru realizarea de deck -uri pentru terasă lemnul de ipe este unul dintre cele mai stabile și durabile. Aspectul deosebit, ușurința în exploatare, finisarea extraordinară fac din ipe finisajul de referință pentru pardoseli de exterior.

Lamelele se prezintă în diverse tonuri de maro, de la brun-verzui la maro intens, cu inserții deschise și închise și cu o pulbere galbenă.

Laboratorul pentru Studii Forestiere al SUA a estimat durata de viață a lemnului din Ipé utilizat în mediu extern la peste 30 ani. Lucrările publice pietonale executate la Miami și Atlantic City, cu o vechime de peste 25 ani, stau mărturie în acest sens.

Lemnul de ipé are o rezistență la foc foarte înaltă, asemănătoare cu a betonului (conform National Fire Protection Association, Universitatea British Columbia), fiind lemnul cel mai utilizat în lume pentru pardoseli și placări exterioare.

Datorită densității și durității remarcabile lemnul de ipe este dificil de prelucrat și necesită unelte adecvate. Pregăurirea este necesară.

Aria de vegetație se întinde în America Centrală și de Sud (în special Brazilia, Columbia, Peru, Bolivia, Argentina, Paraguay, Suriname, Guyana).

Utilizare

Deck Ipe - Caracteristici tehnice

Deck Ipe - Galerie foto

Deck Ipe - Sistem de montaj

Sistemul standard de deck pentru terase din ipe cuprinde 3 mari elemente:
– lamelele de deck propriu-zise (diverse secțiuni disponibile)
– accesoriile de montaj (rigle suport, cleme, șuruburi, suporți reglabili din pvc, ulei etc.)
– manopera de montaj.

Este foarte important ca accesoriile să fie 100% compatibile cu lamelele ce vor fi utilizate.

Montaj deck terase IPE

se vor folosi exclusiv elemente de fixare din inox – cleme sau șuruburi speciale. În cazul montajului aparent cu șuruburi este esențială pregăurirea lemnului.

Finisaj deck terase IPE

finisajul se realizează cu uleiuri speciale de exterior sau impregnanți cerați. Se recomandă un test de compatibilitate pe o suprafață mică înainte de aplicarea generală.

Pentru că avem unele dintre cele mai competitive și complete oferte de pe piață, PREȚURILE noastre nu sunt un secret. Te invităm să le parcurgi și să ai în vedere că ele includ și accesoriile standard de montaj pentru fiecare tip de deck în parte. La cerere furnizăm și servicii profesionale de montaj.

Bineînțeles, sunt disponibile și alte secțiuni, modele și sisteme de montaj.

Solicită Oferta - Deck Ipe