Deck Terasa Massaranduba

Manilkara bidentata

Deck Terasa Massaranduba
deck terasa massaranduba
Culoare bogată

Deck terase massaranduba

Massaranduba este un lemn cu o textură uniformă, fibră fină și mai ales cu o culoare roșu-grena aprinsă ce îi asigură un farmec aparte.

 

detaliu deck terasa massranduba
Beef Wood

Massaranduba este o esență lemnoasă extrem de dură, cu o densitate mai ridicată decât lemnul de ipe.

Datorită aspectului lemnului în secțiune proaspătă (asemănător cu al unei fripturi de vită medium-rare) massaranduba mai este cunoscut și sub denumirea de “beef wood”.

deck terasa massaranduba
Duritate & Durabilitate

Deck -ul din massaranduba este alături de ipe și cumaru în clasa celor mai rezistente pardoseli de exterior.

Duritatea sa foarte ridicată face ca durata de viață a unei terase placate cu maassaranduba să fie apreciabilă.

Deck Terase Massaranduba

Descriere

Pe lângă numele “principal”, lemnul de  massaranduba este cunoscut și sub alte denumiri pitorești – Beef Wood, Bullet Wood, Brazilian Redwood. Culoarea grena intens și duritatea sunt principalele caracteristici ale acestui lemn.

Lamelele au culoare roșie-purpurie în tăietură proaspătă ce se transformă în tonuri maro-roșcate închise după expunerea la lumină. 
În general fibra lemnului este dreaptă (uneori întrepătrunsă), cu o culoare și o structură în general omogene, având o textură fină, câteodată cu benzi lucioase datorate fibrelor întrepătrunse.

La fel ca și alte specii sud-americane, massaranduba are o foarte bună rezistență la atacurile de insecte, mucegaiuri, ciuperci etc, precum și o rezistență la uzură apreciabilă. Aceste proprietăți, alături de un bun raport calitate-preț, îl fac o opțiune foarte apreciată pentru placarea teraselor exterioare.

Deck -ul pentru terasă din massaranduba este mai pretențios din punct de vedere al întreținerii în climatul din România. Fără o întreținere adecvată pot apărea fisuri la suprafața lamelelor mai pronunțate decât în cazul altor esențe asemănătoare.

Datorită densității ridicate este recomandată utilizarea unor scule de prelucrare de bună calitate, precum și pregăurirea lamelelor.  

Zonele de origine ale lemnului de massaranduba sunt nordul și centrul Americii de Sud (Brazilia, Guyana Franceză, Suriname, Venezuela, Columbia, Peru)

Utilizare

Deck Massaranduba - Caracteristici tehnice

Deck Massaranduba - Galerie foto

Deck Massaranduba - Sistem de montaj

Sistemul standard de deck pentru terase din massaranduba cuprinde 3 mari elemente:
– lamelele de deck propriu-zise (diverse secțiuni disponibile)
– accesoriile de montaj (rigle suport, cleme, șuruburi, suporți reglabili din pvc, ulei etc.)
– manopera de montaj.

Este foarte important ca accesoriile să fie 100% compatibile cu lamelele ce vor fi utilizate.

Montaj deck terase MASSARANDUBA

se vor folosi exclusiv elemente de fixare din inox – cleme sau șuruburi speciale. În cazul montajului aparent cu șuruburi este esențială pregăurirea lemnului.

Finisaj deck terase MASSARANDUBA

finisajul se realizează cu uleiuri speciale de exterior sau impregnanți cerați. Se recomandă un test de compatibilitate pe o suprafață mică înainte de aplicarea generală.

Pentru că avem unele dintre cele mai competitive și complete oferte de pe piață, PREȚURILE noastre nu sunt un secret. Te invităm să le parcurgi și să ai în vedere că ele includ și accesoriile standard de montaj pentru fiecare tip de deck în parte. La cerere furnizăm și servicii profesionale de montaj.

Bineînțeles, sunt disponibile și alte secțiuni, modele și sisteme de montaj.

Solicită Oferta - Deck Massaranduba